Provolt Tractiebatterij

Tractiebatterijen

Bent u op zoek naar een tractiebatterij? Merkonafhankelijke tractiebatterijen zijn de perfecte manier om uw heftrucks op een schone en goedkope manier rond te laten rijden. De beste kwaliteit lood, goed opgebouwde cellen, een zeer lange levensduur én een uitstekende service. Voor de beste heftruck accu’s schakelt u natuurlijk Provolt heftruckaccu’s in. Wij hebben voor iedere klus het beste materiaal in huis! Wilt u een tractiebatterij kopen? Wij bieden onder andere 24 Volt , 48 Volt en 80 Volt tractiebatterijen aan.

Wat zijn tractiebatterijen?

Tractiebatterijen. U heeft ze nodig om uw heftrucks te laten rijden. Een tractiebatterij is niets meer dan een accu. Het voorziet uw voertuigen van een elektrische energie, waardoor het in beweging komt. Het gaat rijden. Lift producten omhoog. De batterij zelf is vrij ingewikkeld. Zo bevat de container meerdere cellen, een zuur, een zuurbestendige coating en opvulplaten.

Tractiebatterij

Tractiebatterij kopen via Provolt

Een zo hoog mogelijk rendement. Wanneer u met heftrucks werkt, weet u dat daar de meeste winst te behalen valt. Schaf daarom de heftruck accu van Provolt heftruckaccu’s aan! Interesse? Stuur ons dan een bericht via ons contactformulier of bel naar 085 – 27 363 84. Onze specialisten zoeken dan voor u uit welk type batterij het beste bij uw opdracht of project past. Zo weet u 100% zeker dat u over de juiste tractiebatterijen beschikt.

Waarvoor worden tractiebatterijen gebruikt?

Tractiebatterijen worden in de volksmond ook wel heftruckbatterijen genoemd. Dat is natuurlijk niet per toeval. Deze energiebronnen worden vaak ingezet voor (vork)heftrucks, palletwagens, veegmachines en andere interne transportmiddelen. De tractiebatterij vervult hierbij meestal een dubbele functie. Ze voorzien de voertuigen niet alleen van de benodigde energie, maar bieden ook een contragewicht. De container weegt van zichzelf vaak al meer dan een ton. Ideaal, want hierdoor blijven de machines altijd in balans.

Provolt Tractiebatterij

Lange levensduur

Met een tractiebatterij drijft u uw heftrucks op een goedkope én schone manier aan. Bij ons bent u daarnaast ook nog eens verzekerd van een zeer lange levensduur. Toch verliest een tractiebatterij na verloop van tijd zijn capaciteit. Het zal vaker opnieuw opgeladen moeten worden, waarna hij langzaamaan onbruikbaar wordt. U wilt als bedrijfseigenaar echter de investering van een nieuwe tractiebatterij zo lang mogelijk uitstellen…

Om de aanschaf van nieuwe tractiebatterijen zoveel mogelijk uit te kunnen stellen, bieden wij ‘regeneratie’ aan. Hiermee waarderen wij de capaciteit van een oude batterij met zo’n 40 procent op. Hiermee verlengt u zijn leven met ongeveer twee jaar. Gedurende vijf dagen wordt uw batterij aan onze machine gekoppeld. In de tussentijd kunt u gebruik maken van ons leenmodel. En vallen de resultaten onverhoopt tegen? Dan worden de kosten voor de regeneratie in mindering gebracht bij de aanschaf van een nieuwe tractiebatterij.

De meest voorkomende spanningen

Tractiebatterijen bestaan uit enkele, in serie geschakelde cellen. Door deze met elkaar te verbinden, is het mogelijk om de voltage van een tractiebatterij op te hogen. De totale spanning wordt berekend door het aantal cellen te vermenigvuldigen met de spanning van één enkele cel. In het geval van tractiebatterijen is dit 2 volt. Veel voorkomende spanningen van deze energiebron zijn:

24 V – 12 cellen;
36 V – 18 cellen;
48 V – 24 cellen;
72 V – 36 cellen;
80 V – 40 cellen;
96 V – 48 cellen.

Weet u niet welke tractiebatterijen u het best voor uw transportmiddel kunt kiezen? De specialisten van Provolt geven u graag het nodige advies. Neem gerust contact met ons op.

Het onderhoud & tractiebatterij testen

Ieder voorwerp dat u voor langere tijd gebruikt, heeft het nodige onderhoud nodig. Dit geldt ook voor de tractiebatterij van Provolt. Alleen wanneer u dit goed uitvoert – of: laat uitvoeren – kunnen wij de lange levensduur van ons product garanderen. U kunt ook de tractiebatterij testen. Hieronder vertellen wij u meer over het onderhoud van een tractiebatterij.

Dagelijks onderhoud

Een tractiebatterij mag nooit meer dan 80% van de capaciteit ontladen worden. Gebeurt dit wel? Dan zorgt dit veelal voor een extra slijtageslag. Deze vorm van ontlading tast namelijk de actieve massa aan. Zorg er daarom altijd voor dat uw batterij dagelijks wordt opgeladen. Daarnaast is het belangrijk om uw tractiebatterij iedere dag te reinigen. Voorkom echter dat deze nat wordt en maak het geheel vrij van roest. Zorg er tevens voor dat de verbindingen en eindaansluitingen van de batterij bedekt zijn met een zuurvrije vaseline. Wilt u weten of u batterij voldoet? U kunt uw tractiebatterij laten testen via ons.

Wekelijks onderhoud

Het is bij een tractiebatterij niet de bedoeling dat u dagelijks een complete onderhoudsbeurt uitvoert. Sommige onderdelen kunnen eens per week worden doorlopen. Doe dit het liefst op een vast moment. Bekijk hierbij het elektrolytniveau en vul daarnaast ook de cellen bij met gedemineraliseerd water. Het niveau mag niet te hoog komen en doe dit direct na het laden van de batterij. Deze is dan nog op temperatuur. Tot slot moet u ook de corrosie aan de container of de polen verwijderen. Zo is uw tractiebatterij weer klaar voor gebruik.

De service van Provolt heftruckaccu’s

Bij Provolt staat het leveren van goede service hoog op ons lijstje. Wij zetten dan ook in op het leveren van goed advies en vakkundige montages. Daarnaast bieden wij u graag een zo compleet mogelijk pakket aan. Daarom vindt u naast onze tractiebatterijen ook laders en andere bijbehorende accessoires in het assortiment. En bent u op zoek naar een bedrijf om uw periodieke onderhoud en jaarlijkse BMWT-keuring bij onder te brengen? Dan kunt u uiteraard ook bij ons terecht. Zo bieden wij altijd een oplossing die bij uw bedrijf past.

 

Altijd een deskundig advies!

Neem contact op

U wilt uiteraard een zo hoog mogelijk rendement halen uit uw batterijen. Provolt onderschrijft dat. Bij elke opdracht of project maken wij allereerst een grondige analyse van de prestaties die er per tijdslimiet verlangd worden. Of u nu ononderbroken en intensief gebruik maakt van de batterij of incidenteel: de medewerkers van Provolt kunnen adviseren welk type batterij voor u het meest rendabel is. Met deze aanbeveling weet u zeker dat u over de juiste capaciteit en het beste materiaal beschikt. Lees ook meer over onze tractiebatterij.

 

PROVOLT
Sisalstraat 50
8281 JJ Genemuiden
085-2736384
info@provolt.eu