Over Provolt

Provolt is gespecialiseerd in de verkoop en service van tractiebatterijen, laders, stekkers en accessoires voor alle interne transportmiddelen. Provolt levert uitsluitend kwaliteitsproducten en is een flexibele organisatie met een eigen servicedienst. Wij bieden onder andere 24 Volt , 48 Volt en 80 Volt tractiebatterijen aan. Ons leveringspakket van batterijen en laders kunt u kopen, huren of leasen.

Energiesystemen moeten vandaag de dag aan uiterst strenge milieu-eisen voldoen en absoluut veilig zijn voor de mensen die ermee werken. Daarnaast verlangt u als ondernemer krachtige prestaties tegen een aanvaardbaar kostenniveau. Het is deze combinatie van eisen die ten grondslag ligt aan de producten van Provolt. Traktiebatterijen zorgen voor een stille en schone aandrijving: elektrische energie is schoon en u heeft geen hinderlijke uitlaatgassen. Daarnaast zijn traktiebatterijen stil, hetgeen de arbeidsomstandigheden ten goede komt.

Provolt verzorgt bovendien de milieuvriendelijke verwerking van het restproduct van de batterijen. Ook besteden we veel aandacht aan de ontwikkeling van innovatieve producten die leiden tot de nieuwe generatie energie systemen die volledig rekening houden met de eisen van het milieu èn van het bedrijfsleven.

Kwaliteit

Traktiebatterijen zijn betrouwbaar, veilig en uitermate duurzaam. Elk element hangt in een oplossing van zwavelzuur en water, veilig opgesloten in een shock-proof en zuurbestendige bak. Deze is weer afgesloten door een thermisch opgelast deksel. Door de uiterst geavanceerde methode van thermisch lassen is de afsluiting van de elektrolyt goed beveiligd.

Provolt monteert alle batterijen in een stalen container die voorzien wordt van een speciale kunstof coating. Deze duurzame coating beschermt de batterij tegen de eventuele inwerking van zwavelzuur. De elementen zijn aaneengesloten door een flexibele verbinding die corrosie en spanningsverlies voorkomt. De verbinding wordt beschermd door een kunstof afdekkap die kortsluiting tegengaat.

De gesloten uitvoeringen zijn gemakkelijk te installeren, vereenvoudigen het onderhoud en vergroten de veiligheid. Door deze samenstelling wordt de levensduur van de batterijen aanzienlijk verlengd. Ook voor bijzondere typen batterijen is Provolt uw partner. Conform uw eisenpakket ontwikkelen wij maatwerk-batterijen, die geheel aangepast zijn aan uw specifieke wensen.

Tractiebatterijen

Service en onderhoud

Bij een kwaliteitsaccu van Provolt hoort ook een goede service. Wij beschikken over een slagvaardige en flexibele organisatie die binnen 24-uur storingen verhelpt. Daarnaast is er het service abonnement voor batterijen en laders.  1 maal per jaar tijdens de BMWT keuring onderwerpt onze servicemonteur uw energie pakket aan een grondige inspectie.

Hieronder vallen:
– Het meten van de zuurdichtheid
– Een algemene controle van de batterijcontainer, kabels en stekkers
– Het lokaliseren en meten van lekspanningen
– Het afstellen van de batterijlader

(ook worden er kleine reparaties verricht)